De top 5 van trends die Crypto eind 2020 definieert

Wat zijn enkele trends in de crypto- en blokkerkamerruimte die de rest van 2020 kunnen aanhouden en blijven bestaan?

Het cryptoketenveld is een plek waar alles in een oogwenk verandert. Nieuwe technologieën, belangrijke marktspelers en trends verschuiven veel sneller dan in welke andere industrie dan ook. Vanuit het huidige gezichtspunt lijken veel spannende ontwikkelingen haalbaar. Toch kan deze chaotische industrie de komende maanden meer mogelijkheden bieden, en alles wat we eerder hebben gezien zal worden overtroffen door iets echt uitzonderlijks. Laten we echter snel inchecken.

De verschuiving naar een cashless society

Een van de meest maatschappijbepalende trends van 2020 kwam onverwacht. Meteen na Kerstmis leek de wereld veilig en gezond, ondanks het vreselijke nieuws uit China. Later in de winter was het echter in een oogwenk overgenomen door een dodelijk virus. De COVID-19 pandemie heeft veel industrieën verlamd, ontwricht en gestopt en heeft mensen hun houding ten opzichte van veel dingen in het leven doen heroverwegen. Dergelijke voorheen twijfelachtige praktijken zoals banen op afstand of crypto-betalingen zijn van groot belang geworden en lijken ook na afloop van de pandemie nog aanwezig te zijn. Waarom werken vanuit het kantoor als alles efficiënt kan worden beheerd vanaf elke plek in de wereld? Heeft het zin om door te gaan met overbesteding aan luxe kantoren als dat in het digitale tijdperk gewoonweg niet nodig is?

Bovendien is het tijd om van het geld af te komen – we moeten een stap zetten in de richting van een nieuwe levenskwaliteit. Inmiddels is ook het blokketenveld tot bloei gekomen, want een nieuw tijdperk vraagt om meer professionals op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie. In de wereld van vandaag zijn apps voor de interactie met de cryptowereld geavanceerd en eenvoudig genoeg geworden om de aankoop van digitale activa met alleen een creditcard mogelijk te maken. Stabiele portemonnees zijn erg in trek en deze evidente trend is niet langer een duizendjarig iets als instellingen in grote getale lid worden van de club.

Crypto is niet meer voor nerds

Het beeld van cryptografie verandert wereldwijd sneller dan ooit. Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) zijn geen zeepbel meer, aangezien de marktkapitalisatie van BTC nu groter is dan Coca-Cola en Intel, en de blokketen is geïntegreerd in vele velden en operaties. Bovendien neemt de betrokkenheid van de institutionele crypto’s toe naarmate de vraag naar Bitcoin toeneemt te midden van de coronaviruscrisis, waarbij Grayscale dit jaar een drastische toename van de activa ondervindt. Meer hedgefondsen verzamelen snel digitale rijkdom – en dat zal dit jaar zeker doorgaan.

Hoewel het door Facebook geleide Libra-project nog steeds veel struikelblokken kent ten opzichte van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en andere toezichthouders, wordt de lancering ervan voortdurend vertraagd. Omdat de vermenging van verschillende monetaire beleidsmaatregelen twijfelachtig is voor het succes van het project, zijn we er niet zeker van dat Weegschaal ooit het licht zal zien in de huidige toestand.

Eén ding is ongetwijfeld duidelijk: De wereld van de mainstream gebruikers heeft handigere interfaces nodig om te communiceren met crypto – en ze komen eraan. De digitale kloof wordt steeds kleiner, want in 2020 is het makkelijker om een betaalrekening in dollars of euro’s te openen dan ooit tevoren.

Groeiende DeFi-adoptie

Decentrale financiën, of DeFi, is sinds eind 2019 een van de meest prominente trends in crypto geworden. De sector is de afgelopen zes maanden in een snel tempo gegroeid, en een nieuwe mijlpaal werd onlangs bereikt door de sector als de totale waarde vergrendeld in DeFi raakte een verbazingwekkende nieuwe hoogte van 4 miljard dollar.

Veel bedrijven die actief zijn op het gebied van de blokketen hebben hun DeFi-producten al geïntroduceerd. Populaire protocollen zoals Compound, Balancer, Curve en andere platforms hebben de deur geopend naar een hele nieuwe wereld van crypto kansen voor investeerders op zoek naar diepe liquiditeit, variërende risico-beloning ratio’s, en spannende, betaalbare moderne financiële instrumenten.

We staan op het punt om verdere adoptie te zien naast de groei van de gebruikersbasis, aangezien het institutionele kapitaal naar het digitale activaveld komt. DeFi groeit waanzinnig snel en het is van cruciaal belang om voor dit segment een eenvoudige, effectieve en goedkope on-ramp en off-ramp oplossing te hebben.

De komst van CBDC’s

Tegenwoordig zijn de digitale valuta’s van de centrale bank, of CBDC’s, ofwel een hot topic om over te praten, ofwel een oplossing in de ontwikkeling in veel landen. China, een van ’s werelds meest uitgebreide technologische kweekvijvers, is begonnen met het creëren van de lokale digitale activa. Het zou spannend zijn om te zien hoe een digitale yuan lancering en implementatie de cryptowereld zou kunnen veranderen en de balans van de economische macht zou kunnen verschuiven, waarbij de status van de dollar als een wereldwijde reservevaluta zou worden weggenomen. Zou dit voorbeeld andere toonaangevende landen kunnen inspireren? De concurrentie kan op dit gebied hevig zijn.

Stabiele muntinitiatieven worden wereldwijd nog steeds massaal ondergewaardeerd – de meeste cryptohouders zijn onderhevig aan volatiliteit en tegenpartijrisico. Het zijn niet alleen wereldwijde of lokale bankprojecten die in de toekomst in de ruimte zullen liggen, aangezien ook particuliere bedrijven zich blijven ontwikkelen. Projecten zoals USD Coin (USDC), Paxos Standard (PAX) en Stasis‘ Eurs combineren de voordelen van blockchain met de reputatie en relatieve stabiliteit van ¹atº.

Verbeterde privacy met blokketentechnologie

Echte vooruitgang is er als er een crisis opdoemt. In de jaren ’90 was het internet een soort van wonder, magie of een geheimzinnige uitvinding. Vandaag de dag, in het mobiele tijdperk van sociale media netwerken, kunnen we ons ons nauwelijks voorstellen hoe ons dagelijks bestaan eruit ziet zonder de noodzaak om online te communiceren of te interageren. Maar met de groeiende betrokkenheid bij het digitale leven vergeten we dat alle beschikbare diensten, die niet alleen door toevallige gebruikers maar ook door de meeste bekende CEO’s en zelfs presidenten worden gebruikt, nog steeds te kwetsbaar zijn, ondanks de technologische vooruitgang.

De nieuwste Twitter hack heeft veel hooggeplaatste politici, beroemdheden en individuen in de technologie gecompromitteerd. Het probleem leidt tot de vraag wat er nu moet gebeuren. De discussies over verbeteringen op basis van blokkades zijn in een oogwenk verhit. We zien misschien nog meer problemen, want hackactiviteiten en losgeldeisen in crypto zullen niet snel verdwijnen. Toch zal DLT zeker worden opgemerkt bij het ontwikkelen van een schild voor deze specifieke dolk.

Kijken naar 2020 en verder

Veel analisten maken verregaande voorspellingen voor het cryptoveld en de prijs van Bitcoin, waarbij ze zich de verdere mogelijke trends van het komende decennium voorstellen. Het valt niet te ontkennen dat dit ooit zo’n niche-veld zal veranderen in een wereldwijd mainstream-ecosysteem. Verwacht meer prijsrecords, meer uitvindingen en meer adoptie.

Hoe zal de wereld er over 10 jaar uitzien? In de 20e eeuw was deze vraag veel gemakkelijker te beantwoorden, maar alle voorspellingen die vandaag de dag worden gedaan, zullen na een jaar hoogstwaarschijnlijk achterhaald zijn. We kunnen er echter zeker van zijn dat gedecentraliseerde technologieën en DLT-gedreven diensten de verdere vooruitgang en ontwikkeling van de mensheid zullen bepalen.