Crypto-hedgefondsen en mijnregelgeving: slecht crypto-nieuws van de week

Bekijk de Bad Crypto-podcast van deze week.

Het is deze week een moeilijke week geweest voor Bitcoin. De prijs is de afgelopen zeven dagen met ongeveer 5 procent gedaald om onder de $ 10.400 te komen. Het zou kunnen stuiteren, maar als het verder naar beneden gaat, kan het onder $ 10.000 dalen en gevaarlijk dicht bij de CME-kloof komen .

Een teken dat de prijs verder zou kunnen dalen, was een afname van het aantal Bitcoin-adressen met een enkele Bitcoin. Ze hebben een dieptepunt van vier maanden bereikt .

Maar Tyler Winklevoss denkt nog steeds dat Bitcoin beter is dan goud

In Brazilië heeft fondsbeheerder Hashdex een overeenkomst gesloten met Nasdaq om ’s werelds eerste crypto asset exchange-traded fund te lanceren . Het fonds zal worden verhandeld op de Bermuda Stock Exchange. En terwijl Hashdex de cryptohandel verdiept, gebruikt vleesverwerkingsbedrijf JBS de blockchain om zijn toeleveringsketen te bewaken en ervoor te zorgen dat geen van zijn leveranciers vee houdt op illegaal ontbost land.

Australië ziet ook een kans om met de blockchain voedselvoorziening veilig te stellen. Het door de overheid gesteunde platform voor toeleveringsketens voor de landbouw, Entrust, zal Hedera Hashgraph gebruiken om ervoor te zorgen dat wijn uit de regio Clare Valley niet vervalst wordt.

In Rusland heeft de regering gezegd dat ze prioriteit zal geven aan de ontwikkeling van blockchain-technologieën , terwijl in Venezuela de regering van Maduro een decreet heeft uitgevaardigd om cryptomining te reguleren .

Mijnwerkers in het land hebben nu een vergunning nodig

Als je een land wilt kopen, of op zijn minst een deel ervan, laat een nieuw partnerschap tussen Upland en Tilia, de makers van Second Life, spelers hun virtuele eigendom verkopen en digitaal geld omzetten in fiat. Als alternatief kunt u rondhangen in Bakersfield. Een Bitcoin Cash-fan heeft stickers met QR-codes in de stad achtergelaten, waardoor mensen cadeaus kunnen downloaden ter waarde van maximaal $ 500 aan cryptocurrency . De „Bitcoin Man of Bakersfield“ probeert de acceptatie van cryptocurrencies aan te moedigen.

De Bitcoin Man heeft al $ 1.100 weggegeven en is van plan nog eens $ 2.000 weg te geven, maar de airdrop van 28.000 MEME-tokens heeft ertoe bijgedragen dat de prijs van het token tot $ 1.175 is gestegen . De weggeefacties bestonden uit batches van elk 250 tokens.

Craig Wright had deze week wat van dat geluk kunnen gebruiken. De Satoshi-pretendent verloor een pleidooi voor een kort geding en zal in januari voor de rechter verschijnen in een Bitcoin-rechtszaak van een miljard dollar. En tot slot hoopt Brock Pierce het beter te doen. De voormalige Mighty Ducks-kindster en Bitcoin-miljardair is erin geslaagd om in 15 staten te komen in zijn vlucht voor het presidentschap. Hij gelooft dat cryptocurrency de 21e-eeuwse remedie is voor de problemen van Amerika in de 21e eeuw.