Bitcoin stiger till ett all-time-high mot argentinska peso, turkiska lira och brasilianska Real.

Bitcoin har stigit utöver sin all-time high mot den argentinska peso, turkiska lire och Brazillian Real med 169%, 20% respektive 5%, eftersom växande oro i sina lokala ekonomier sätter påfrestningar på fiat och förvandlar människor till Bitcoin till underlätta transaktioner och lagra värde. Bitcoin: s resultat mot den argentinska peso (BTC / ARS) har ökat med 169% sedan Bitcoin hela tiden var hög i december 2017. Enligt Usefultulips.org , som kombinerade data från peer-to-peer-utbyten LocalBitcoins.com och Paxful, transaktioner som involverar Bitcoin har också stigit under de senaste veckorna och har stigit över $ 1.042 miljoner den här månaden.

Transaktionsvolymen har också stigit

Turkiets par Bitcoin till turkiska lira (BTC / TRY) har ökat med 20% sedan december 2017. För närvarande fortsätter transaktionsvolymerna på Paxful och LocalBitcoins.com att öka stadigt sedan början av året. Även om det inte var på samma nivå som 2018, började transaktionsvolymerna 2020 öka i maj, med volymen på Paxful som började stiga med 3 maj.

Bitcoin: s resultat mot Brazilian Real ökade bara med 5%, men transaktionsvolymen har stigit under 2020 Användningen av Paxful har kontinuerligt ökat under de senaste veckorna, som började den 31 maj. Den 9 augusti drog Paxful hälften av LocalBitcoins totala volym med den förstnämnda volymen på $ 213 000 medan den senare hade 519 000 $.

Människor vänder sig till alternativ valuta när ekonomin kollapsa

Brasiliens valuta har devalverats med över 30% gentemot den amerikanska dollarn. Som ett resultat undersöks människor för att investera i fonder, aktier och kryptokurser. Flera afrikanska länder har också rapporterat om en ökning av kryptotransaktioner. Argentina befinner sig i sin värsta ekonomiska kris, vilket fick sina medborgare att vända sig till Bitcoin för att skydda dem mot devalverande lokal valuta. Eftersom förordningar i landet förhindrar enkel tillgång till utländska valutor, är Bitcoin, som kan transiteras peer-to-peer, lätt att få.

Comments are closed.